шофиране в сняг

Съвети за шофиране в сняг

Понякога най-добрият съвет за шофиране в снежно и ледено време е просто да останете вкъщи, докато плуговете, пясъкът и солта си свършат работата. За съжаление за повечето с работа, деца или нормални отговорности, това не винаги е практично или възможно решение. Не би било добра идея да се обадите на шефа си и да поискате снежен ден например. Така че е най-добре да хвърлите кърпата и да се научите веднъж завинаги как да шофирате в сняг.

В по-голямата си част всеки разбира, че има две общи правила за шофиране в сняг; забавете и поддържайте колкото е възможно повече сцепление. Това не само са основните правила за шофиране в сняг, те са сред най-важните. Други важни правила, които трябва да са очевидни, включват винаги носене на предпазния колан, избягване на шофиране с деца, ако шофирате с деца, уверете се, че са достатъчно закопчани и спазвайте всички закони за шофиране, светофари и знаци. В допълнение към тези познати правила има някои конкретни съвети, които могат да ви помогнат да разберете как да постигнете по-безопасно шофиране при лоши метеорологични условия. Продължете да четете и научете как да шофирате в сняг, лед и бури.

Съвети за шофиране в сняг и по заснежени пътища

Съвети за шофиране в сняг и по заснежени пътища
Съвети за шофиране в сняг 3

За да се подготвите за шофиране при лошо или снежно време, първо трябва да подготвите автомобила си. Това означава да проверите дали светлините ви работят и са включени, дали маслото ви е на добро място, дали гумите ви са напълно напомпани, отоплението ви работи, чистачките ви работят и прозорците и огледалата ви са напълно почистени от сняг и лед. Можете също така да нанесете водоотделящ продукт върху предните стъкла за допълнителна устойчивост на влага и защита. След като тази проверка приключи, вие вече сте на път към по-безопасно шофиране. Като допълнителна предпазна мярка купете гуми за сняг, които са специално произведени, за да осигурят по-добро сцепление на сняг и лед. Освен това шофьорите могат да прикрепят вериги към външната страна на гумите си за максимални възможности за шофиране на сняг. Препоръчително е да се консултирате с професионален механик относно тези модификации, за да сте сигурни, че получавате правилния продукт за вашия автомобил.

След като сте на път, се прилага съвсем различен набор от правила за шофиране. В случай, че започнете да се подхлъзвате, подхлъзвате или занасяте по пътя, не натискайте спирачката; вместо това отпуснете крака си и леко насочете волана в обратната посока. Това трябва да спре или забави плъзгането и плъзгането. Никога не „изпомпвайте“ спирачките. Силно препоръчително е да закупите превозно средство с антиблокираща спирачна система или ABS. Ако имате автомобил с ABS, не забравяйте да научите как да го използвате. Намерете свободно място за паркиране, където да тренирате. Натиснете силно педала на спирачката и го задръжте там, докато заобикаляте препятствието. След това отпуснете крака си, след като превозното средство се върне на пътя. Внимавайте да не прекалявате с волана. Малко кормилно управление върши дълъг път.

Ако прозорците и предното ви стъкло внезапно се замъглят по време на шофиране, не се паникьосвайте; вместо това включете климатика и го оставете да работи, докато мъглата се разсее. Напълно добре е настройката за топлина да е гореща, докато работи климатикът. Това кара мъглата незабавно да се разпръсне и изчезне. Просто изключете въздуха, след като мъглата изчезне.

Теглене в сняг от roadhelp112.com

Ако се окажете блокирани отстрани на пътя или затънали в сняг, свържете се незабавно с roadhelp112.com. Ние предлагаме услуги за незабавна реакция за обаждащи се, които се нуждаят от теглене след изплъзване от пътя. Нашите шофьори са добре обучени, лицензирани и опитни в индустрията за разбиване. Помогнахме на хиляди закъсали шофьори с бързо и приятелско теглене. Можем да помогнем и на вас!

Посетете нашия уебсайт roadhelp112.com за подробности относно нашите услуги и история на компанията. Предлагаме оценка, 24 спешни услуги, теглене с незабавна реакция, отстъпки, ниски фиксирани ставки, коректен персонал и много повече!

Rate this post
2 replies
  1. Мариоллита says:

    Най-важното е да се движите бавно и внимателно и да запазите разстояние с предишните коли. Сигурността на пътя е най-важната нещо! Бъдете внимателни, дори и да сте опитен шофьор. :)

  2. Инчо says:

    Проверете предварително състоянието на гумите и ги подобрете, ако е необходимо. Не забравяйте да носите вериги за гумите и да следвате инструкциите за правилно монтиране. Бъдете внимателни и калмни на управлението на автомобила и никога не ускорявайте внезапно или неспокойно.

Comments are closed.